Kezdőoldal » Termékek » Szent István Korona Díszüveges Bor 0.5 L

Szent István Korona Díszüveges Bor 0.5 L

16 790 Ft

A Szent István Korona díszüveges bor tökéletes ajándék születésnapra, névnapra, évfordulókra és egyéb különleges alkalmakra. Célja pedig természetesen nem más, mint különleges pillanatokat, meglepetést és örömet szerezni vele. Azzal, hogy ismered őt és tudod, mit szeret igazán, mi fontos neki.

Ajándékozz különlegességet, okozz csodás meglepetést!

Figurás díszüvegeink különleges módon, kézzel, egyedi eljárással készülnek. Bár manapság már nagyon sok esetben a gépi tömeggyártás vette át az üvegkészítést a kézművesektől, a webáruházunkban kapható díszüvegek még mindig egyedileg készülnek. Nem hiába: ezek ugyanis nem termékek vagy gyártmányok, hanem varázslatosan, szépen kidolgozott iparművészeti alkotások.

A Szent István Korona díszüveges bor egy különleges üvegtechnikai eljárással készített palack. Az üveg nyaka természetes parafa dugóval és zsugorkapszulával van lezárva.

Leírás

A Szent István korona díszüveges bor tökéletes ajándék születésnapra, névnapra, évfordulókra és egyéb különleges alkalmakra. Nem csak a boros palack formája különleges, hanem a benne található bor is. A bor a világhíres Magyar Tokaji borvidékről származik, melyet tradicionális, és védett borászat technológiai eljárással készítünk. A betöltött bor a világon csak ezen a borvidéken készíthető. Az egyedülállóan kiváló minőség, jól szemlélhető a nemes ital színén, illatán, és egyedülállóan speciálisan tokaji íz és aroma világában.

A díszüvegek születése és készítése

Légfúvásos technikával, illetve hő segítségével alakítják a terméket a kívánt formájúra, egészen aprólékos részletekkel. Rengeteg türelmet, figyelmet és elhivatottságot igényel díszüvegeket készíteni, amelyek kiindulása jellemzően egy egyszerű üvegcső. Ezt olvasztják és nyújtják meg, majd formázzák rengeteg, szájjal történő befúvással. A kézműves hozzáértés és ügyes kéz mellett szívből is készülő, aprólékosan munkált üvegek lezárására termékenként változóan parafadugót, mellé pedig viaszt vagy zsugorkapszulát alkalmaznak a készítők.

Egyszerűbb, mint a boltból…

Amellett, hogy különleges és egyedi ajándékkal lepheted meg szeretted, még beszerezni sem bonyolult a vágyott-kiszemelt ajándékot. Hiszen ahelyett, hogy boltokat kellene végigjárnod, webshopunkon keresztül mindössze pár kattintással meg is rendelheted a kiszemelt ajándékot. Ugye, mennyivel egyszerűbb?

Különleges, szívhez szóló ajándék, kiváló minőségű, utánozhatatlan aromájú bor, egyszerű megrendelés, és végül a lényeg: a megajándékozott öröme. Kell ennél több?

 

Ne feledkezzünk meg persze a „belbecsről”, azaz a mesés díszüvegekben található borról sem.

Mind a fehér, mind pedig a vörösborok Tolcsváról, Tokaj mellől, Kiss István pincészetéből származnak. Feleségével már a hetvenes évek eleje óta bortermeléssel foglalkoznak, és üzemeltetik pincészetüket, ahol kóstoltatásokat is vezetnek, akár 70 fő számára alkalmas fogadóterükben.

Pincészetük és munkásságuk máig családi kézben van, a borok magas minőséget képviselnek, tradicionális gyártási technológiájukkal és egyedülálló, csak a régiót jellemző ízvilágukkal. Emellett azonban még fontosabb, hogy ezekben a nedűkben valóban benne van a készítők szíve és lelke is!

Rengetegen választanak alkoholos italt ajándékként, hiszen viszonylag egyszerű megoldást jelent. Ilyenkor rendszerint csak levesznek egy minőségi bort vagy röviditalt a boltok polcáról, és kész – de gondolj csak bele, ez roppant személytelen!

Persze, szereti az illető a bort. Igen, magas minőségű italokból választhatsz, nem arról van szó, hogy olcsó, gagyival szúrod ki a szemét… De mégis. A plusz, a különleges vonás, az egyediség, a meglepetés ereje biztosan hiányozni fog belőle.

Ezért ajándékozz inkább díszüveges borokat!

Elvégre, ha a megajándékozni kívánt személy szereti a finom, minőségi borokat, de emellett azért más hobbival, érdeklődési körrel, kedvenc témával is rendelkezik, miért ne lehetne összehozni ezeket?

Ajándékozz szerettednek, barátodnak vagy ismerősödnek olyasmit, ami biztosan nem a többi ajándékital közt végzi majd a kamrában vagy a bárszekrényben, hanem kiemelt helyre kerül! Ajándékozz olyasmit, amivel kellemes érzelmeket kelthetsz benne, csodás meglepetést okozol, amivel azt üzened: ismered őt, és tudod, mit szeret.

Milyen alkalmakra tökéletes választás?

  • születésnap,
  • névnap,
  • diplomázás,
  • kolléga köszöntése-búcsúja,
  • karácsony,
  • húsvét,
  • házassági évforduló,
  • bármilyen egyéb okból, amikor ajándékot keresel!

 

Ezzel a Szent István Korona díszüveges borral hatalmas meglepetést okozhatsz neki.

 

Szállítási idő:

A díszüveges borok szállítása 3-6 munkanapot vesz igénybe, amennyiben ez a szállítási idő túl hosszú és már nem tudna időben megérkezni az ajándékozásra szánt díszüveg, van lehetőség SÜRGŐSSÉGI SZÁLLÍTÁSRA is!
Így a kiválasztott termék 2-3 munkanap alatt megérkezik.

A sürgősségi szállításnak +költsége van, ezzel kapcsolatban érdeklődni a 0620/396-5376-os telefonszámon lehet.

 

Üvegtörés elleni Garancia:

Mi van, ha a szállítás során eltörik a díszüveg?

Minden egyes csomag biztosítással rendelkezik, így a ha bármi történne a díszüveggel, természetesen kérdezés nélkül vissza vesszük. De nem kell tartani az üvegtöréstől, hiszen a díszüveges borokat szakszerűen becsomagoljuk és a csomagoló doboz tartalmát úgynevezett “csomagoló habszivaccsal” kitömjük, hogy épségben megérkezzen.

 

Egyedi készítésű díszüveg:

Amennyiben kínálatunkban mégsem találtál olyan figurás díszüveges bort, amilyenre szükséged lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot, és egyeztessünk az egyedi készítés lehetőségéről!

 

Szent Korona Történet

A ma ismert magyar királyi korona története számos ponton vitatott. A kései középkorban és az újkorban Szent István uralkodói fejékének tartották. A modern kutatók többsége két különböző részből – a felső, ún. latin és az alsó, ún. görög koronából – összeállított ékszernek tekinti a koronát, de mind az egyes részek keltezését és eredeti rendeltetését, mind az összeszerelés idejét illetően erősen megoszlanak a vélemények.

Ismeretes ugyanakkor olyan álláspont is, mely a koronát egységes és Szent István-kori tárgynak véli. A középkor folyamán sajátos kultusz bontakozott ki a Szent István egykori fejékének tartott korona körül. Egyfelől a magyar államiság megtestesítőjének tartották, másfelől pedig az azzal való megkoronázást tekintették az új uralkodó felavatásának törvényességét biztosító kritériumok egyikének.

A Szent Korona elnevezése

A Szent Korona elnevezése egy 1256-ban kelt oklevél óta használatos a magyar nemzeti jelképre, de túlmutat a hatalmi szimbólumon: olyan elvont fogalom (a Szent Korona-tan) alakult ki történelmünk során, hogy a korona tulajdona egyet jelentett a hatalom birtoklásával.

Már Szent István is az ország fennmaradását biztosító intézményeket hasonlítja Intelmeiben a koronához: az ország területét, intézményrendszerét (jogát), egyházát (kereszténységét), a királyi személyt és méltóságát, az uralkodói tulajdonságot, képességet és mindezek átörökítő tulajdonságát.

Minden a korona tulajdona volt, s csak ezzel lehetett királyt koronázni. Ilyen különös jogviszonyt csak a német-római császári és a magyar királyi korona birtokolt.

A Szent Koronát a székesfehérvári Mária székesegyházban őrizték, vele avatták a mindenkori királyt, akik azt csak három ünnepen, karácsonykor, húsvétkor és pünkösdkor viselhették. Az angyali jelzőt a trónkövetelők korában, 1301 után kapta, mikor az ország hallani sem akart a pápa vagy a német császár rendelkezési jogáról a korona és az ország felett. A szuverenitás jelképe lett az égi eredetű, angyal hozta korona, amit hitük szerint a királyok királyától, az Úrtól kaptunk.

A  Hartvik-legenda beszél II. Szilveszter pápa koronaküldéséről, ám a jóval korábbi Nagyobbik István-legenda nem említi. Szent István közvetlenül Máriának ajánlotta fel az országot, erre utal a székesfehérvári bazilika névadása, vagy az esztergomi Porta speciosa ábrázolása, melyen István és Adalbert püspök Máriának ajánlja föl a magyar királyságot.

Az egyedülálló módon 27 zománcképpel díszített koronának származása, készítési műhelye és ideje, körülményei és jelképrendszere ma is vita tárgya.

A szent korona fő részei:

Alsó része az abroncs (elnevezése a rajta lévő feliratok alapján: corona greca), amely szokatlanul nagyméretű, egy kissé aszimmetrikusan álló pártázattal ékesített. Anyaga arany, sok ezüsttel ötvözve, hogy tartása megfelelő legyen. Oromdísze kilenc átvilágítható zománc, hasonló számú csüngővel.

A korona homlokzati ormán Jézus, a királyi jelvényekkel trónon ülő Pantokrátor bizánci típusú ábrázolása. A monogramja (IC XC) és az égi szférára utaló életfa, alatta ékkő, és ezután körbefutva váltják egymást a zománcképek és az ékkövek. A Megváltótól (a korona viselője felől nézve) balra Gábriel (az Angyali üdvözlet) és jobbra Mihály, az égi hadvezér), a kezdet és a vég (az Utolsó ítélet) arkangyalai. Mellettük balra szaloniki Szent Demeter és jobbra Szent György (mindkettő katonaszentként a hit, a kereszténység védelmezője.

Az abroncson tovább Szent Damján és Kozma, a vértanúhalált halt, ingyen gyógyító orvostestvérpár, a tiszta égi tudomány képviselői bizánci ikonográfiában. A Krisztus-képpel szemben – hátul – Dukász Mihály görög császár, mellette balról Géza, Turkia (Magyarország) hívő (pistos) királya és jobbról Konstantin császár. E három kép (Dukász, Géza, Konstantin) ad teret a korona készítési idejének meghatározásához: Géza 1074-1077 között uralkodott és õ kapta volna a korona abroncsát Dukász és Konstantin társcsászártól.

A korona felső részét keresztpánt alkotja (corona latina). Anyaga vékonyabb és tisztább aranyból készült. A keresztpánt nyolc apostolképpel van díszítve, az azonban kérdéses, hogy eredetileg is kupolás tárgy volt-e? A görögkereszt forma közepén Krisztus keleti típusú életfával, két oldalán a Nap és a Hold a kilenc csillag jelképével magát az Atyát, a Világmindenség urát jelképezi. Köldökébõl nõ ki a késõbbi sérülés következtében elferdült aranykereszt.

A keresztpántok szárain apostolok képei. A Pantokrátor-kép jobb és bal oldalán a két apostolfejedelem, Péter és Pál, előtte János és mögötte Jakab apostol – Krisztus első kiválasztottjai a tanítványok között is). A külső szárakon elől Bertalan képtöredéke, hátul hitetlen Tamás, jobbra András, balra pedig Fülöp, akik Kis-Ázsiától Indiáig térítettek. A latin feliratú zománcképek közt gazdag filigránmezőben piros drágakövek és fehér igazgyöngyök.

 

Forrás: www.ehumana.hu

 

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Szent István Korona Díszüveges Bor 0.5 L” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.